Musaca de cartofi cu soia

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Este o reteta usoara si delicata, buna in orice perioada a anului, fie ca e post fie ca nu.

Ingrediente:

1,5 kg cartofi, 2-3 morcovi dati pe razatoare sau tocati marunt, 4 felii cascaval, 150g soia granule, 3 cepe tocate marunt, 2-3 catei de usturoi, 100 ml sos de rosii, 2 linguri faina, o legatura marar, ulei de masline, sare,

Mod de preparare:

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii punem la fiert intregi, altfel riscam sa se striveasca. Ceapa toccata o calim in ulei incins impreuna cu morcovii. Peste, adaugam o cana cu apa, soia si legatura de marar tocata marunt apoi amestecam pana ce soia se hidrateaza bine. Cand soia s-a umflat, adaugam usturoiul pisat, o lingura de faina si sosul de rosii. Ungem apoi o tava cu ulei si o tapetam cu faina sau pesmet. Adaugam apoi in tava un strat de cartofi taiati felii, apoi umplutura de soia, iar la final inca un strat de cartofi. Inainte sa dam tava la cuptor radem pe deasupra cascaval (se poate face si cu cascaval de post, insa e de preferat a se pune cand se scoate de la cuptor pentru a nu se intari). Se tine la foc mediu pentru 30 de minute. Cand este rumenita, se scoate din cuptor. Se serveste calda.

 

 

 

photo: yummly.com

musaca-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail