Napi fierti cu cimbru si unt

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: (pentru 4 portii) 400 gr napi mai micuti, 50 gr unt, 3 linguri ulei de masline, otet cu condimente (aproximativ 5 – 6 linguri), o mana mica de cimbru proaspat, curatat si zdrobit, sare , piper macinat.

Mod de preparare: Se fierb napii, se scurg si apoi se rumenesc intr-o cratita in uleiul de masline in care s-a topit in prealabil jumatate din portia de unt. Cand napii devin maronii, se toarna si otetul cu condimente, cimbrul zdrobit si restul de unt. Se lasa sa fiarba tot acest amestec la foc mic, pana cand scade vinul. Se obtine astfel un sos cremos si aromat. Se adauga sare si piper dupa gust. Pentru un gust mai rafinat se recomanda folosirea sarii de mare.

Pofta buna!

#

napi-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail