Ochiuri romanesti cu sos alb

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
4  oua,  o  lingurita cu varf de faina (25 g), o lingurita cu virt de unt (30 g), 250 ml lapte, o lingura de cascaval ras (30 g), zeama de lamaie,

Mod de preparare:
Se prepara ochiuri romanesti, cum s-a aratat mai sus. Se asaza, unul langa altul, intr-un vas potrivit de mare si rezistent la foc. Se pregateste sosul alb Sos alb sau bechamel. Sosul va fi omogen, de consistenta unei smintini. Dupa ce a fiert citeva clocote, se ia de pe foc, se potriveste de sare si se pun citeva picaturi de zeama de lamaie, dupa gust. Sosul se toarna peste toate ouale din vas si se presara cu cascaval. Se dau la cuptor cu 10 minute inainte de servire.
Se servesc din vasul in care au fost puse, ca fel intai.

Ochiuri romanesti cu sosuri maioneza
Se fac ochiuri romanesti, se scot cu spumiera, scurse bine de apa si se asaza pe farfuria de servit, unele langa altele. Deasupra se toarna unul din. sosurile maioneza, mentionate mai inainte. Se servesc reci.

Pofta buna !

 

 

photo: mrbreakfast.com

oua-cu-sos-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail