Ochiuri romanesti in cuib de parizer

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingredinte:
Patru felii de parizer de 4-5 mm grosime, 30 g unt sau untdelemn, 4 oua.
Pentru piure: 1/2 kg cartofi, 30 g unt, 2 linguri de lapte, 50 g cascaval.

Mod de preparare:
Feliile de parizer se prajesc in unt sau untdelemn numai pe o parte, fara sa li se indeparteze membrana (intestinul); la caldura, aceasta se micsoreaza si feliile se vor stringe, ca niste cuiburi. In fiecare cuib se pune cite un ochi. Se pot servi ca atare, sau asezate pe un soclu din piure de cartofi. Piureul se pune intr-un vas rezistent la foc, uns putin cu grasime si tapetat cu faina sau pesmet, in care sa incapa cuiburile de parizer, unele langa altele. Se presara cu cascavalul ras.
Se dau la cuptor cu 6-7 minute inainte de servire.

Ochiuri romanesti in cuiburi de rosii
Ochiurile romanesti se asaza in jumatati de rosii, potrivit de mari (ca ia incapa ochiul), dupa ce li s-a scos miezul. Rosiile se orneaza pe margine cu un cerc ondulat din maioneza, spritat cu cornetul de hartie.

Ochiuri romanesti in cuib de salata verde
Salata verde bine spalata, stoarsa de apa, se taie in felii, ca fideaua si ┬╗e asaza pe un platou, in strat de 2 cm grosime, formind cuiburi bine conturate (cu feliile adunate, ca sa nu apartina cuibului vecin, altfel vor impiedica, la servire). Cuiburile trebuie sa fie ceva mai mari decit ochiurile romanesti. Se asaza pe fiecare cuib cate un ochi romanesc rece. Unul din sosurile maioneza, mentionate mai inainte, se toarna peste salata si ochiuri, numai in momentul servirii, altfel uleiul si sarea din maioneza vor inmuia salata, sau se serveste in sosiera la masa.

Pofta buna !

#

ochiuri-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail