Omleta cu ciuperci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
4-5 oua, 40-50 g unt sau 50 ml untdelemn, sare, piper, 100 g ciuperci, o ceapa de marime mijlocie, marar, patrunjel, 50 g branza telemea sau cascaval ras.

Mod de preparare:
Ciupercile, bine spalate, se taie in felii subtiri. Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura de untdelemn (15 ml), un minut, la foc mic, apoi se adauga ciupercile, un varf de lingurita sare, un varf de cutit piper, lasindu-se sa fiarba acoperite, pina cand scade complet apa ce o lasa (se adauga cate putina apa, daca este necesar) si se moaie. Se aromeaza cu marar si patrunjel tocat. Se pastreaza acoperite, pe un vas cu apa fierbinte. Omleta se pregateste ca si cea simpla, coapta in tigaie mijlocie de clatite, avind grija sa nu fie mai groasa de 2 cm (deoarece se va indoi in jumatate si, daca este groasa, se va rupe). Se prajeste numai pe o parte, cum s-a aratat in reteta precedenta.
Se rastoarna ciupercile peste ea, se impatureste in jumatate si se lasa sa alunece pe o farfurie; se presara cu telemea sau parmezan ras si se serveste calda.

Pofta buna !

#

00-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail