Omleta simpla

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
5-6 oua, 50-60 g unt sau 50 ml untdelemn, sare, piper

Mod de preparare:
Omleta trebuie sa fie groasa de cel putin  2-3  cm, deci se va coace, dupa cantitatea oualor, in tigaie mai mare sau mai mica. Trebuie sa fie cremoasa (unsuroasa, adica sa aiba straturi mai coagulate, printre straturi semi-coaguiate, impregnate cu grasimea din compozitie).
Ouale se sparg intr-un castron; se adauga pentru fiecare ou un varf de cutit sare fina si cea 10 g unt topit sau moale (cam cit o aluna). Se bat bine cu furculita, daca sunt putine si, cu telul, daca sunt mai multe, pina cand compozitia devine spumoasa (2-3 minute). Tigaia se infierbinta fara grasime, 3-4 minute, la foc mijlociu (nu direct pe flacara), se adauga apoi, unt sau alta grasime s-o acopere in strat subtire (2 mm); grasimea se va infier-binta in circa 1 minut de la tigaia fierbinte. Se incearca, picurind in tigaie putin ou cu varf ui furculitei; daca se rumeneste imediat, se rastoarna compozitia de omleta dintr-o data in tigaie, se lasa sa se coaguleze la baza si sa se rumeneasca putin, apoi se ridica de jur imprejur cu lama lata a unui cutit ca sa curga compozitia fluida de deasupra sub omleta si sa se coaguleze. Omleta este gata, cand deasupra ramane cremoasa (moale) de 1/2 cm.
Se taie in sferturi si se serveste imediat fierbinte.

Pofta buna !

#

111-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail