Omleta spumosa

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
3-4 oua, o lingura de smantana groasa (50 g), o lingurita cu varf unt (30-40 g), 3 linguri untdelemn, un virf de lingurita sare fina, un virt de cutit piper macinat.

Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare (cu furculita sau cu telul), se adauga galbenusurile, smantana, untul topit, sarea, piperul si se rastoarna cu telul, ca sa se amestece. in tigaia goala, infierbintata 4-5 minute la foc mijlociu (nu direct pe flacara), se pune untdelemnul si, dupa un minut, se desarta in e compozitia de omleta. Dupa ce s-a inchegat la baza si s-a rumenit putin, se ridica de jur imprejur cu lama lata a unui cutit, ca sa curga compozitia moale de deasupra sub omleta si sa se coaguleze.
Cand s-a inchegat toata, raminind numai deasupra umeda, omleta se serveste fierbinte, presarata cu una din umpluturile indicate la omletele anterioare, sau numai cu brinzeturi. Se lasa intreaga, nu se mai indoaie in jumatate, deoarece se va rupe, fiind foarte pufoasa. Cine doreste s-o prajeasca si pe partea de deasupra, o rastoarna cu partea de deasupra in jos, pe o farfurie intinsa, unsa bine cu untdelemn, pe urma ii da drumul sa alunece iar in tigaie, ca sa se rumeneasca, 1-2 minute, si pe aceasta parte, apoi se presara cu branza.

Omleta spumoasa la cuptor
Compozitia de omleta spumoasa se poate coace si la cuptor. O tigaie fara coada, bine unsa cu margarina sau cii unt netopit, se tapeteaza cu faina sau pesmet. Se desarta compozitia in tigaie si se da la cuptor, ia foc mijlociu, 10-15 minute, sa se coaguleze si sa se rumeneasca numai putin. Se scoate din cuptor, se trece cu cutitul lateral si dedesubt si se rastoarna pe farfurie.
Se serveste imediat fierbinte.

Pofta buna !

#

11-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail