Orez cu gulii la cuptor

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente: 4 gulii, 250 ml smantana, 150 g orez, 50 g unt,  2 linguri de pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata guliile, se spala si se taie in fasii de
aproximativ ½ cm. Se calesc in putin unt si se sareaza, lasandu-le sa se
inmoaie. Restul untului se pune la topit intr-o alta craticioara si se pune
apoi orezul. Se toarna peste el apa ( de 3 ori cantitatea de orez!), se
condimenteaza si se lasa sa fiarba. Se ia apoi un vas de Jena, se unge cu unt, se tapeteaza cu pesmet
si apoi se asaza straturi succesive de orez, smantana si gulii. Se da totul la
cuptor pentru aproximativ 10 – 15 minute si se serveste ca garnitura la peste
pane, sau snitele din piept de pui.

Pofta buna!

 

 

 

photo

gulii-orez-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail