Orez imperial

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 150 gr orez, 1/2 kg cirese, 150 gr zahar, vanilie, 7 foi de gelatina, 500 ml frisca.

Mod de preparare: se spala orezul si se fierbe in lapte cu zahar si vanilie. Se trage apoi deoparte si se amesteca cu foile de gelatina dizolvate in putina apa fierbinte. Ciresele se spala, se curata si le se scot samburii, apoi, dupa ce s-a racit orezul, se amesteca cu acesta, turnandu-se frisca deasupra. se pastreaza cateva fructe pentru ornat. Compozitia se toarna intr-o forma de savarina umezita in prealabil si se lasa la frigider pana ce se intareste. Se scoate apoi de la rece, se rastoarna pe un platou si se serveste garnisita cu cirese proaspete si sirop de fructe.

Pofta buna!

#

orez-cu-cirese-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail