Osso bucco

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:

2 felii groase de rasol de vita cu os
3 morcovi
1 tulpina de telina verde (apio)
o felie radacina de telina
1 adrei
2 rosii
1 ceapa potrivita
2 frunze de dafin
un varf de lingurita cimbru
3 catei de usturoi
4 linguri de ulei
1 pahar de vin alb sec
800 ml supă de vita (sau apa)
sare
piper
hrean

 

Preparare:

Curatati legumele, spalati-le bine si tocati-le mare. Intr-o tigaie adanca, incingeti uleiul . Bucatile de carne se dau cu sare si piper si se rumenesc pe ambele parti la foc iute cate 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoateti apoi intr-o farfurie. Adaugati apoi in tigaie legumele şi amestecati-le pana se inmoaie. Asezati inapoi in tigaie carnea si adaugati cimbrul, foile de dafin, usturoiul, supa(apa) si vinul. Acoperiti cu capac si lasati la foc mic timp de 3 ore pana cand carnea se inmoaie. Verificati sa nu scada prea mult si completati cu supa sau apa cand este cazul. Se serveste cu hrean dat marunt pe razatoare si frecat cu otet si sare.

Pofta buna!

 

1-osso-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail