Ostropel cu piept de pui

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente :

2 bucati piept de pui
2 cepe mari
1 lingurita de faina
2 lingurite zeama de lamaie
3 linguri bulion
1 pahar vin alb
5 catei usturoi
sare, piper dupa gust

 

 

Mod de preparare :

Taiati cele 2 bucati de piept cubulete, mai mici daca pieptul este dezosat sau mai mari in caz ca nu ati avut chef sa il dezosati.
Dupa aceea puneti la prajit cubuletele pana isi schimba putin culoarea . Nu puneti prea mult ulei , o jumatate de pahar ar fi suficient.

Dupa ce ati prajit puiul in jur de 10 minute adaugati ceapa taiata marunt . Lasati-o la prajit in jur de 10 minute pana devine sticloasa, nu trebuie sa o rumeniti pt ca atunci ostropelul va avea un gust de ceapa prea puternic, pt unele persoane chiar deranjant.

Cand ceapa a devenit sticloasa/usor transparenta adaugati sarea, piperul si faina. Cand puneti faina amestecati repede pentru a nu se forma cocoloase.

Dupa aceea adaugati zeama de lamaie si bulionul pe care l-ati amestecat in prealabil cu vinul . In functie de cat sos vrei sa iasa mai adaugati apa dupa care puneti si zaharul .

Mai departe lasati sa fiarba aproxomativ 20 de minute amestecand frecvent pt a nu se prinde de fundul oalei.

La final , dupa ce s-a fiert carnea adaugati usturoiul pe care l-ati facut mujdei.

Dupa ce ati pus si mujdeiul de usturoi lasati ostropelul sa mai fiarba inca 5 minute.

Cam asta este , nimic complicat dupa cum cred ca v-ati dat seama.

Pofta buna !

#

ostropel-din-piept-de-pui-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail