Oua cu ciuperci gratinate

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente: 200 g ciuperci, 100 g ceapa, 50 g cascaval, 50 g faina, 50 g unt, 6 oua, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb intai in apa cu putina sare ciupercile curatate si spalate. Cand sunt gata se strecoara ciupercile, iar zeama se lasa deoparte pentru a fi refolosita. In putin unt se caleste ceapa taiata marunt, se adauga faina si apoi se inabusa cu zeama de la ciuperci. Dupa ce a fiert, se adauga si ciupercile si se condimenteaza. Separat se pun ouale la fiert. Cand sunt gata, se scurge apa, se clatesc cu apa rece si apoi se decojesc ouale taindu-le in jumatati. Intr-un vas de Jena tapetat cu unt, se asaza intai o parte din compozitia cu ciuperci, apoi jumatatile de ou si la sfarsit restul compozitiei. Se presara cascaval ras si se pune in cuptorul incins in prealabil si se lasa la gratinat. Se serveste cald cu un pahar de vin alb.

Pofta buna!

 

 

photo: restaurantedelux.ro

Ciuperci_gratinate-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail