Oua evreiesti

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 6 oua fierte tari, 200 g pate din ficat de gasca,
100 g unt, sare, piper, 2 oua crude, putin mustar, 4 linguri smantana.

Mod de preparare: Ouale fierte se curate de coaja si se taie in
lungime in doua. Se scot galbenusurile, se zdrobesc cu o furculita si apoi se
amesteca cu o lingurita de mustar frecandu-se bine pana ce devin o pasta mai
consistenta. Se amesteca pateul cu unt, se sareaza, se pipereaza dupa gust si la
final se amesteca cu galbenusurile frecate cu mustar. Din ouale crude se
prepara o maioneza care se “dilueaza” cu smantana si mustar pana devine un sos
mai subtire. Jumatatile de albus se umplu cu pasta de ficat cu galbenusuri, se
asaza intr-un castron mai adanc si apoi se acopera cu sosul de maioneza si
smantana. Se servesc reci.

Pofta buna!

 

 

photo: libertatea.ro

oua-umplute-cu-pateu-si-maioneza-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail