Oua fierte tari

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
oua

Mod de preparare:
Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cit sa le acopere. Vasul se trage la o parte, ca apa sa nu clocoteasca, in momentul cind ouale se introduc cu lingurita. Se fierb 5-6 minute, dupa ce a inceput sa clocoteasca, din nou, apa; apoi, se trec, un minut, in apa rece. Sau se pot pune la fiert in apa rece si se fierb 5 minute, dupa ce a inceput sa clocoteasca apa si apoi se trec in apa rece, un minut. Albusul si galbenusul vor fi tari.

Oua fierte tari cu sosuri maioneza
Ouale fierte tari, curatate de coaja, se taie in jumatati, pe grosime si sa asaza pe farfuria de servit cu partea bombata in sus. Peste ele se toarna sos tartar sau alt sos, mentionat la oua umplute. Se presara cu patrunjel verde.

Pofta buna !

 

photo: olgasflavorfactory.com

oua-tari-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail