Oua la graten cu sardele

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
4 oua, 1/2 l smantana, 30 g faina, 6 sardele, 50 g unt sau margarina, 50 g parmezan sau cascaval ras, un varf de cutit piper, un varf de lingurita sare, patrunjel.

Mod de preparare:
Un vas din sticla de Jena sau din pamint ars, rezistent la foc, se unge bine cu unt sau margarina solida. Smantana se freaca cu faina, sarea si piperul si se pune in vas. Se sparg ouale peste smantana, la distante egale. Sardelele, rupte in bucatele, se asaza peste oua si peste toate se presara parmezan sau cascaval ras si bucatele de unt. Se dau la cuptor cu 15 minute inainte de servire, la foc mijlociu, ca sa se coaguleze ouale si sa se lege sosul.
Se servesc fierbinti din graten, presarate cu patrunjel sau marar tocat si cu zeama de lamaie, dupa gust.

Pofta buna !

 

photo:  erinmellor.com

img-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail