Oua Palaria sarpelui

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#


Mod de preparare:
Ouale se umplu dupa reteta de la “Oua umplute“, insa se numesc astfel datorita ornamentului care imita ciuperca “palaria sarpelui” (palaria rosie cu buline albe). Sunt de efect la salata boeuf si salata ruseasca. Se pot servi ca atare, cu sos tartar, sau cu alte sosuri, indicate la oua umplute.
Pentru acest preparat, se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taieĀ in jumatati, pe lungime. Jumatatile se umplu cu una din compozitiile indicate la “Oua umplute“, insa numai pina la nivelul albusului (nu bombate). Se impreuna cate doua jumatati de albusuri, pentru a forma un ou intreg care se ya taia putin la baza (ca sa stea vertical). Se aleg rosii rotunde, de marime mijlocie. Fiecarei rosii i se taie cate un disc mic in partea coditei, i se scobeste miezul (2 cm adincime, cit sa incapa varful oului) si se asaza, apoi, deasupra oului, imitind o palarie de ciuperca. Cand se pregatesc ouale pentru ornat salata cu maioneza, se scoate tot miezul din rosie si aceasta se umple, apoi, cu salata (lasind liber numai cit sa intre varful oului, pe care se asaza). Se pot realiza aceste ciuperci si din oua fierte tari, neumplute, asezind, la fel, rosiile pe varful lor. Iarna, rosiile se pot inlocui cu gogosari rosii din conserve.

Bulinele se fac din albus de ou fiert tare, taiat in felii subtiri din care se vor decupa buline cu un tub de sticla cu diametrul de 1 cm. Bulinele se lipesc, din loc in loc, pe palarie (rosie, gogosar) cu putin unt sau maioneza.
Ciupercile, astfel realizate, se asaza pe salata, din loc in loc, unele vertical, altele rasturnate, completind decorul si cu flori de cimp, cu petale din albus fiert tare, sfecla rosie fiarta, galbenus, gogosari, masline, cu frunze de patrunjel etc.
Daca se servesc cu sos, ciupercile se asaza unele vertical, altele rasturnate, presarindu-se deasupra cu patrunjel sau marar verde tocat.

Pofta buna !

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail