Oua romanesti

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente:
4 oua, 30 g unt, patrunjel, o lingurita rasa de sare, 2 linguri otet

Mod de preparare:
Intr-o cratita de 2 l, se pune apa (mai mult de jumatate) sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si cu 2 linguri de otet (20 ml), care au proprietatea de a coagula mai repede albusul. Se sparge fiecare ou, pe rind, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat. Gu ceasca se da drumul mai usor oului sa alunece chiar la suprafata apei. Cu fiecare ou se procedeaza la fel. Se fierbe fiecare numai 1-2 minute, pina cind se coaguleaza albusul, galbenusul raminind moale. Daca se tin mai mult in apa clocotita, se intareste prea mult albusul. Se pot fierbe pe rind, unul sau cite doua, in vas mai mic. Se scot cu spumiera, scurse bine de apa. Se asaza pe o farfurie calda, iar deasupra se pun bucatele de unt si patrunjel tocat. Se servesc imediat fierbinti.

Pofta buna !

 

 

photo: sigalonhome.soup.io

oua-in-apa-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail