Oua tari cu sos grecesc

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#


Ingrediente:
4 oua, 50 ml untdelemn, 2-3 linguri apa, 1/2 lingurita sare, un varf de cutit piper, o lingura zeama de lamaie (15 ml).

Mod de preparare:
Ouale fierte tari sau cleioase, curatate de coaja, se taie in sferturi si ie asaza cu galbenusul in sus, in cerc, pe salatiera. Untdelemnul, sarea, apa si zeama de lamaie se amesteca si cu acest sos se stropesc bine ouale cit sunt calde. Se servesc reci.
In sos se mai pot pune o lingurita de mustar, pentru a-i da gust mai picant, sau 2-3 sardele bine maruntite cu furculita, sau pasta de sardele (anchois) care si sareaza (in acest caz, nu se mai pune sare).
Ouale se pot stropi si cu mujdei, preparat din 2-3 catei de usturoi, taiati in felii, presarati cu 1/2 lingurita de sare si zdrobiti bine cu dosul unei linguri, peste care se adauga 2-3 linguri cu apa, o lingura cu zeama de lamaie, 2 linguri cu untdelemn si un varf de cutit cu piper.

Pofta buna !

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail