Paella cu fasole si melci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 450 g orez, 350 g de fasole, ardei iute rosu si verde, 24 de melci, 120 g rosii, un litru si jumatate de apa, ulei de masline, sare, paprica, sofran si rozmarin.

Mod de preparare:

Carnea de gaina si de iepure se curata, se spala si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se prajesc bucatile de carne. Cand acestea s-au rumenit, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si apoi fasolea. Se amesteca bine si cand fasolea se inmoaie se adauga putina paprica. Dupa cateva minute se toarna in tigaie apa fiarta si apoi se presara sofran si sare. Melcii se spala si se adauga si ei, lasand compozitia sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute se adauga orezul si se amesteca. Se mai poate completa cu apa fiarta, daca este cazul. Tigaia se lasa la inceput pe un foc potrivit, urmand ca spre sfarsit sa i se reduca puterea. Cand orezul este aproape uscat, se ia tigaia de pe foc, se pun cateva ramurele de rozmarin peste orez si se lasa asa pana cand apa este absorbita. Tigaia se acopera cu un prosop, timp de 10 minute. Paella se serveste dupa ce s-a mai racit putin.

Pofta buna!

#

melci-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail