Paella de marisco

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 500 gr orez,150 gr sepie, 150 gr calamar, 12 midii proaspete, 8 gambe, 4 langostine, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 2-3 catei de usturoi, supa de peste (1l).

Mod de preparare: Supa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie. In loc de peste se poate face si din concentrat de peste fiert cu apa. Sepiile si calamarul se curata si se taie in cubulete. Se pune uleiul la incins in paellera (recipientul ca un fel de tigaie in care se prepara de obicei paella) si se prajesc gambele si langostinele timp de 1 minut dupa care se scot si se pastreaza. Se pun apoi la prajit sepiile si calamarul si cind incep sa se aureasca un pic se adauga rosiile tocate si 2 catei de usturoi taiati foarte fin. Cand se rumenesc se adauga boiaua de ardei, orezul si se amesteca totul. Se amesteca bine 1 minut si se toarna supa de peste calda si 1 catel de usturoi maruntit. Se lasa la foc potrivit. Dupa 10 minute se adauga si gambele si langostinele pastrate si midiile si stridiile si se mai lasa 5 minute pana scade supa de peste. Se pot servi pe o farfurie ornata cu sa;ata verde si o felie de lamaie.

Pofta buna!

#

Paella-de-marisco-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail