Papanasi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente pentru 5 papanasi
500 grame branza de vaci
100 grame zahar
2 oua
1 lingurita de bicarbonat
1 lingura zeama lamaie
1 plic zahar vanilat
1 varf de cutit de sare
200 gr faina
100 grame zahar vanilat
ulei pentru prajit, smantana si dulceata pt servire
Preparare:

Pisati bine branza de vaci(ideal ar fi sa o mixati cu blenderul ca sa fie pasta), apoi amestecati cu ouale, zaharul,  sarea, zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugati apoi faina si amestecati in continuare pana se omogenizeaza. Adaugati faina in cazul in care branza nu este foarte bine stoarsa, pana ce aluatul se desprinde de pe mana.
Opriti 5 lingurite de aluat, formati bilute (varful papanasilor) si impartiti restul compozitiei in 5 bucati mai mare. Luati cate o bucata de aluat din cele 5 bucati mari si formati bilute de aluat. Rotiti apoi degetul in mijloc pana cand se formeaza un orificiu.
Intr-o tigaie adanca puneti ulei la incins, la o temperatura medie si rumeniti papanasii.
Se servesc cu smantana si dulceata.

Pofta buna!

photo-31-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail