Paste cu legume si condimente

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 700 g cartofi, 450 g paste penne, 225 g mazare
congelata, 225 g fasole verde congelata, 4 linguri ulei de masline, 2 catei de
usturoi, 2 linguri menta proaspat tocata, 1-2 ardei iuti, sare, piper, boia.

Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala bine si apoi se taie
bucati mari. Intr-o cratita se pune apa cu un strop de ulei si sare si se pun
cartofii la fiert, dupa care se scot cartofii, se scurg, si se lasa la racit.
Se fierb apoi pastele in apa sarata si cu un strop de ulei. Intr-o tigaie se
incinge putin ulei de masline in care se calesc fasolea verde, ardeii si
usturoiul pisat. Se calesc timp de 3-4 minute dupa care se adauga cartofii
mazarea decongelata, menta tocata marunt, sarea, piperul si daca doriti si putina boia. Se amesteca bine si
apoi se lasa la calit timp de 2 minute. Intre timp se verifica pastele iar daca
s-au fiert, se scurg, se clatesc putin cu apa rece si se amesteca cu legumele
calite. Se orneaza cu frunze
de menta proaspata si se servesc imediat.

Pofta buna!

 

 

photo: bucatarul.ro

penne-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail