Paste la cuptor cu chorizo, ricotta si spanac

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente:

400g Penne
1 lingura ulei de masline,
140g cârnați chorizo mici, cuburi,
180g spanac,
2-3 catei de usturoi, pisati,
250g branza ricotta,
2 linguri lapte,
un varf de lingurite piper,

25g parmezan, ras fin,
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 ° C / 180 ° C ventilator / gaz 6.

Se pun la fiert pastele, in apa cu putina sare pana se inmoaie. Scurgeti apa, pastrand 4-5 linguri pentru gatit si transferati pastele intr-un bol. Între timp, se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga carnatii chorizo și se prajeste timp de 3-4 minute pana se rumenesc. Pune spanacul, usturoi și condimente la inabusit pentru 5 minute.  Amestecati ricotta cu laptele si cu apa ramasa de la paste. Turnati jumatate  din pastele într-un vas pentru cuptos și amestecati cu jumatate din amestecul de ricotta. Adaugati jumatate din compozitia de spanac si jumatate din carnatii rumeniti. Repetati pentru cealalta jumatate de paste. Risipiti parmezan pe deasupra si dati la cuptor timp de 15 minute pana cand branza sa topit.

 

Pofta buna!

paste-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail