Rizoto cu dovlecei si ciuperci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 450 gr spaghete, 2 vinete mari, 2 conserve a cate 400 gr rosii tocate, 150 gr ricotta, ulei de masline, 1 lingura de oregano, 4 catei de usturoi, 1 lingurita otet cu ierburi aromate, 1 legatura de busuioc proaspat.

Mod de preparare: Se taie vinetele in sferturi, se curata semintele, se taie fasii de aproximativ 1,5 cm grosime, apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un platou presarandu-se deasupra jumatate din cantitatea de oregano. Rosiile se taie bucatele, se amesteca cu usturoiul maruntit, se adauga si busuiocul tocat, si se stropesc cu putin ulei si putin otet cu ierburi aromate. Se pune amestecul intr-o tigaie si se adauga si fasiile de vinete. Se condimenteaza si se lasa la rumenit la foc mic. Spaghetele se fierb in apa cu sare si putin ulei. Cand sunt gata, se strecoara, pastrandu-se insa putina apa, se clatesc apoi cu putina apa rece si se pun din nou in oala. Se amesteca la sfarsit cu sosul de vinete, rosii si vedeturi. Se servesc calde cu branza ricotta si busuioc ras.

Pofta buna!

#

2-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail