Pasteta cu carne de pui si gelatina

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 500 g carne fiarta (cantarita dupa ce s-a scos de pe
oase), 250 ml supa de carne, 6 foi de gelatina sau 20 g granule de gelatina,
200 ml smantana dulce sau frisca, 100 g unt, condimente de pasteta, o lingurita
de sare.

Mod de preparare: Se curata carnea si apoi se pun la fiert in apa
clocotita pieptul, pulpele si aripile, impreuna cu o lingurita de sare, ca sa
se formeze la suprafata carnii un strat intarit care nu va permite sucului din
ea sa treaca in supa; astfel carnea va ramane mustoasa si frageda. Se adauga
imediat si zarzavat de supa si se lasa sa fiarba la foc mic, dupa ce a dat din
nou in clocot, pana cand carnea se inmoaie bine. Cand e gata, carnea se lasa sa
se raceasca in supa ca sa capete un gust mai pronuntat de zarzavat. In 250 ml
supa rece se inmoaie gelatina cca o ora, pana se umfla si absoarbe lichidul. In
acest timp carnea se scoate de pe oase si se trece de 3 ori prin masina de
tocat. Tocatura se adauga la untul frecat pana ce se inmoaie si se amesteca
bine cu frisca sau smantana de buna calitate, cu condimentele si sarea. Supa cu
gelatina se incalzeste pe un vas cu apa fierbinte, amestecand pana cand se
topeste bine gelatina, apoi, aproape rece, se adauga in compozitia precedenta amestecandu-se
bine pana cand se omogenizeaza. Se asaza apoi in forma lunga si ingusta unsa in
prealabil cu unt solid; se preseaza bine cu lingura ca sa nu ramana goluri, se
niveleaza si se introduce in frigider, unde se lasa 2-3 ore sa se inchege. In
compozitia de mai sus se pot adauga pentru gust mai picant: o cutie de sardele
cu tot  cu uleiul pe care-l contine sau
100 g ciuperci impreuna cu o ceapa mica taiata marunt si calite in 2 linguri de
untdelemn (pana ce scade apa ce o lasa si se moaie), o lingura cu mazare boabe
(fiarta) sau un morcov fiert si taiat in cuburi mici. Toate acestea vor da un
aspect frumos, cand pasteta se va taia in felii.

Pofta buna!

#

pasta-pui-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail