Pasteta de pasare

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: ½ kg carne de pasare (piept, pulpe), 200 g unt, 100
g ciuperci, 100 g sunca, 100 ml vin, 50 ml untdelemn, 10 masline, o cutie de
sardele, 2-3 castraveciori acri, un ou, o ceapa, o lingurita cu varf mustar, 2
linguri rom, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata si se spala bine ceapa, apoi se taie marunt
si se caleste intr-o cratita, in untdelemn timp de 2 minute. Se adauga apoi bucatile
de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si condimentele. Se lasa la foc mic
sa se inabuse, acoperite. Daca este nevoie, se pune putina apa, avand grija ca
la sfirsit, sosul sa fie scazut. Cand carnea e facuta (se poate incerca cu o
furculita, de exemplu) se scoate din oala si se lasa la racit. Dupa ce s-a
racit si s-a scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin masina de tocat,
impreuna cu sardelele si cu untdelemnul lor. Untul se freaca pana ce devine
moale, apoi se adauga tocatura, sunca, maslinele, castraveciorii acri, rasi
prin razatoarea cu gauri mici si scursi de zeama si oul fiert tare – toate
taiate in cuburi mici. Se amesteca bine si se adauga mustar si sare fina dupa
gust. Pasteta se aranjeaza pe un platou, si apoi se tine in frigider ca sa se
intareasca. Cu pasta neintarita se pot face sandvisuri; se poate folosi si ca
umplutura pentru rulada.

Pofta buna!

#

pasta-pui-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail