Pastrama de peste

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
5 kg peste; 700 ml de vin alb; 250 ml otet; 2 l de apa; 3 linguri de sare; 6 catei de usturoi; piper

Condimente care merg bine cu pestele: ghimbir, frunze de dafin, boabe de mustar, marar, prapricas, curcuma

Mod de preparare:

Pestele se curata de mate si solzi si se fara a i se indeparta capul. Din apa, vin, otet si sare preparam baitul in care o sa-l tinem o zi. Adaugam in bait si usturoiul pisat si dupa preferintele fiecaruia condimente (eu pun 5 foi de dafin, o lingurita de boabe de mustar, marar si o felie de ghimbir ras) si dam totul intr-un clocot. Cand se raceste acoperim pestele cu zeama astfel creata si il lasam o zi. Urmatoarea zi tinem pestele la uscat, dupa care il punem la afumat (la rece). Este gata uscat si afumat cand se desprinde de sira spinarii.
Taiem apoi bucatele de peste pe care le frigem pe gratr.

Sa aveti pofta!

image_2-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail