Pateu de vinete

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 vanata, 200 g rosii din conserva, 225 g branza
cremoasa, 3 linguri coriandru proaspat, 2 catei de usturoi, 2 linguri deĀ  sare grunjoasa, 2 linguri de ulei de masline,
1 lingura paste tomate.

Mod de preparare: Se spala bine vanata, se taie cubulete, se sareaza
si se lasa astfel timp de 20 de minute. Se clatesc apoi cu apa rece si se pun
la scurs intr-o strecuratoare timp de aproximativ 30 de minute. Intr-o tigaie
incapatoare se pune uleiul la incins si se pun bucatile de vanata la prajit.
Intre timp se curata usturoiul, se piseaza si se presara deasupra cubuletelor
de vanata. Se amesteca totul si se adauga si rosiile din conserva, pasta de
rosii si putina sare. Se lasa la foc mic, amestecand continuu timp de
aproximativ 10 minute. Se ia apoi de pe foc si se adauga branza si coriandrul
amestecand bine de tot pana ce se omogenizeaza. Puteti folosi si un mixer. Se
pune totul intr-un borcanel sterilizat si se lasa la frigider. A nu se consuma
mai tarziu de trei zile. Se recomanda servirea acestui amestec cu crochete de
paine si legume proaspete.

Pofta buna!

 

 

 

vinete-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail