Peltea de gutui

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente: 1 ½ kg gutui galbene, ½ kg mere, apa.

 

Mod de preparare: Se folosesc doar gutuile bine coapte si nepatate! Acestea se curata cu un burete mai dur ca sa inlaturam puful, apoi se taie bucati potrivite cu coaja cu tot. Merele se spala, se taie in patru si li se inlatura samburii. Se fierb trei ore la foc potrivit, acoperite, iar cand fructele sunt fierte suficient, se strecoara. La un litru din aceasta zeama se adauga 1 kg zahar si se lasa sa se dizolve, apoi se pune la foc iute sa se lege. Din cand in cand se spumeaza. Cand este legata se toarna in borcane preincalzite si apoi se sterilizeaza intre perne.

 

Pofta buna!

 

 

photo: avantaje.ro

peltea-gutui-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail