Peste cu sos de capere

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 peste de aproximativ 1,5 kg, 500 gr cartofi, 1 ardei gras rosu, 2 linguri de capere in otet, ½ legatura patrunjel, 60 migdale curatate, 1 fir de rozmarin, 1 fir de cimbru, 20 gr unt, 2 fire de usturoi, zeama de la 1 lamaie, sare, piper, ulei de masline.

Mod de preparare: Se curate pestele si se taie felii. Se prepara un sos dintr-un fir de usturoi si rozmarin tocate marunt la care se adauga cimbrul, sarea si piperul toate amestecate cu zeama de la 1 lamaie si o lingura de ulei. Se freaca bine pestele cu acest sos, dupa care se lasa in el la marinat pentru aproximativ o jumatate de ora. Intre timp se pune la copt ardeiul, se curate de coaja si seminte si se taie felii. Cartofii se curate si ei si se taie felii groase. Intr-un vas tapetat cu unt se asaza mai intai cartofii, apoi pestele, se adauga vinul si putin ulei si se da la cuptorul incins in prealabil. Dupa 15 – 20 de minute se scoate, se acopera cu folie de aluminiu si se da din nou la cuptor. Din celalalt fir de usturoi, capere, migdale si ulei se face un sos care se condimenteaza doar cu sare si piper. Cand e gata pestele, se serveste cu sosul de capere si ardeiul copt.

Pofta buna!

#

images1-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail