Peste la cuptor

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
pentru 750 g de peste se iau 800 g cartofi, 300 g rosii, 2 rosii, 1
lingura otet sau 1/2 lamaie, 4 linguri unt sau 6 linguri ulei.

Mod
de preparare:
Ceapa curatata spalata si taiata felii subtiri se prajeste
usor in unt. In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau palamida)
pregatite din timp si sarate, se acopera cu felioare de rosii, se adauga 3-4
linguri de apa, peste rosii se presara sare si piper, iar in jurul bucatilor de
peste se aseaza rondele de cartofi prajiti. Pe deasupra se toarna unt sau ulei,
cratita se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 20-30 minute. In acelasi
fel se poate prepara calcanul, stiuca, tiparul. Cand se serveste la masa se
presara pestele cu patrunjel verde tocat marunt si se stropeste cu zeama de lamaie
sau otet.

Pofta
buna!

photo: opiniatimisoarei.ro

peste-la-cuptor-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail