Piept de gasca cu ciuperci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 piept de gasca, 1 ficat de gasca, o felie de paine,
o ceapa, 3 oua, 100 g de unt, sare,
piper, 250 g de ciuperci, ½ pahar cu vin alb, patrunjel verde.

Mod de preparare: Dati prin masina de tocat de doua ori pieptul de gasca
si painea, taiati ficatul in felii potrivite. Tocati marunt ceapa si auriti-o
intr-o lingura de unt, apoi puneti-o peste carne. Adaugati apoi galbenusurile, putina
sare si piper. Omogenizati bine compozitia, apoi puneti-o intr-o tava astfel: 1
strat de carne tocata, 1 rand de felii de ficat si repetati. Deasupra puneti
cuburi mici de unt si ciuperci (jumatate din acestea), apoi dati la cuptor cu
foc domol. Taiati fin restul de ciuperci, caliti-le in unt, puneti patrunjel
verde si, cand apa lasata de ciuperci a scazut, puneti vinul. Potriviti de sare
si piper si lasatile putin sa fiarba. Taiati in felii mai groase compozitia
coapta si serviti-o cu sosul de ciuperci si smantana.

Pofta buna!

photo: gustos.ro

piept-de-rata-cu-sos-de-portocale-si-ciuperci-la-tigaie-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail