Pilaf de raci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

18 raci mijlocii, sare, 3 catei usturoi, 10 boabe piper, 6 linguri ulei, 4 cesti apa, 1 ceasca mare orez.

Mod de preparare:

Se fierb racii ( Raci fierti ) in apa cu sare, cu usturoi si piper. Dupa ce s-au racorit se curata de coaja, se scoate matul din gaturi, iar acestea impreuna cu labele se pun la o parte. De asemenea se pot lasa la o parte cateva capace care se umplu la urma cu orez si se servesc cu garnitura. Se indeparteaza stomacul si cele doua pietre albe, cand exista, iar restul de coji se piseaza bine intr-o piulita de piatra. Se incing intr-o cratita 3 linguri de ulei, si pun cojile pisate si cand incep sa se rumeneasca se sting cu 4 cesti de apa. Se lasa sa fiarba bine. Se strecoara zeama printr-o sita fina. Separat se incing alte 3 linguri de ulei, se pune orezul ales si spalat si cand incepe sa se rumeneasca se adauga 2 cesti de zeama in care au fiert cozile de raci. Se da orezul la cuptor 20 – 30 de minute si nu se mai umbla in el cu lingura. Cand este gata se amesteca usor cu labele si cu o parte din gaturi si se adauga un praf de piper. Se asaza intr-o forma de tabla, pastrand cateva linguri, cu care se umplu carapacele. Se rastoarna din forma pe o farfurie si imprejur se pun gaturile ramase si carapacele umplute cu orez. Se serveste pilaful rece.

Pofta buna!

#

rac-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail