Pizza Capriciosa

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei, 500 g rosii coapte bine, 250 g sunca
fiarta taiata felii, 4 fileuri de sardele din conserva, 8 anghinare (miezul)
conservate in ulei 4 linguri ulei (de masline), 150 g masline negre, putina
sare, piper negru macinat, 1 lingura ulei (de masline) pentru a unge tava.

Mod de preparare: Mai intai se prepara aluatul conform retetei de pizza. Apoi se oparesc
rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in
fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului. Sardelele se
taie in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul la
220C si se unge o tava cu ulei. Aluatul se pune pe o planseta presarara cu
faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii
si se impunge in multe locuri cu o furculita. Se unge suprafata aluatului cu
ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si
maslinele. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se
da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Pofta buna!

#

capriciosa-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail