Pizza Quatro Staggione

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente: 1 aluat frantuzesc conform retetei, 4 linguri pasta de tomate, 1
lingura oregano, 6 linguri cascaval ras (parmezan), 8 rosii oparite, 100 g
creveti, 100 g carne de pasare sau de scoica, 100 g sunca fiarta taiata fasii, 100
g salam, 1 conserva mica de ciuperci (Champignons), cate o jumatate de ardei
rosu si verde taiati fasii, sare, piper macinat proaspat, 200 g mozzarella.

Mod de preparare: .Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu
pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan. Se incalzeste cuptorul
la 220C, se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe aluatul taiat felii. Crevetii,
scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si
ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu
mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute. Se unge suprafata
aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca,
sardelele si maslinele. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste
cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine
crocant. Se serveste fierbinte cu un pahar de vin sec rosu.

Pofta buna!

 

 

quatro-stagioni-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail