Porc in stil italian

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 400 g tomate din conserva, 300 ml concentrat de pui,
300 ml vin alb, 8 bucati de coasta de porc, 6 catei de usturoi, 4 telini
(tulpinile), 4 linguri de faina, 3 linguri ulei de masline, 3 morcovi, 1 ceapa
mare, 1 lamaie, 1 legatura de patrunjel, 2 lingurite de cimbru.

Mod de preparare: Bucatile de carne se prajesc intr-o tigaie
incapatoare in putin ulei de masline. Se scurg de grasime si se asaza intr-un
vas termorezistent. Se curata toate
legumele si se taie cubulete, mai putin ceapa care se taie marunt. In uleiul
ramas in tigaie se pun la calit morcovii, ceapa, tulpina de telina si jumatate
din usturoi. Se calesc toate timp de 3 minute si apoi se adauga faina si se
amesteca. Se adauga vinul si concentratul de pui, se amesteca bine si se alsa
sa fiarba. Dupa inca cinci minute se adauga rosiile din conserva, zeama de la
lamaoa stoarsa, cimbrul si condimentele si se amesteca bine. Se pune acest
amestec peste bucatile de carne prajita si se da la cuptorul incins in
prealabil. Se tine timp de 2 ore. Cand e gata, se scoate, se presara deasupra
restul de usturoi si respectiv patrunjelul verde. Se serveste cu garnitura de
orez si sofran.

Pofta buna!

 

 

photo: zi-de-zi.ro

coaste-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail