Prajitura cu caise

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 200 g gem de caise, 16 bucati de cirese, 400 g pandispan, 8 caise coapte bine, 2 linguri zeama de lamaie, 250 g branza de vaci, 200 ml frisca, 80 gr zahar pudra, 2 vanilii, 2 linguri rom, 1 foaie de gelatina.

Mod de preparare: Se intinde pandispanul, se unge cu gem, se ruleaza, se pune in folie si se lasa la odihna. Caisele se decojesc, se taie in doua, se scot samburii si se stropesc jumatatile cu zeama de lamaie. Se freaca branza de vaci cu zaharul pudra, vanilia, romul, gelatina topita si la sfarsit se adauga frisca batuta. Se ia o forma de chec care se tapeteaza cu folie, apoi se taie rulada pregatita mai sus si se asaza in forma de chec (pe mijloc si pe margine). 4 felii se pun deoparte. Jumatate din crema se pune peste feliile de chec din forma, apoi se asaza 8 jumatati de caise, punem restul de crema si acoperim cu cele 4 felii de pandispan ramase. Se acopera forma cu folie si se lasa la rece circa 3 ore. Cand servim se pune pe o tava lunguiata, se scoate folia, pe margine se pun restul de caise si ciresele.

Pofta buna!

 

 

photo: laurikadora.wordpress.com

prajitura-cu-si-caise-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail