Prune coapte cu scortisoara si pricomigdale

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 10 prune mai mari, 200 gr pricomigdale, 2 linguri lichior de portocale, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 galbenus, 30 gr de unt, 1 plic de scortisoara.

Mod de preparare: Se spala foarte bine prunele, se taie in jumatate, se inlatura samburii scobindu-se si putin din mijlocul prunei, apoi se taie o feliuta foarte subtire din jumatatea de pruna astfel incat aceasta sa poata sta drept. Se pune un varf de scortisoara si unul de zahar vanilat in scobitura prunei, iar miezul scobit se amesteca cu pricomigdalele faramitate, galbenusul, restul de zahar vanilat si lichiorul si se asaza de asemenea in interiorul scobiturii. Se incinge apoi cuptorul si intre timp se unge cu unt o tava, se asaza prunele umplute pe ea si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se serveste cald.

Pofta buna!

#

prune-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail