Pulpa de vita cu sos caramel

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 800 g pulpa, 100 ml vin, 20 g zahar, 20 g faina, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, sare, piper boabe, 1 lingurita de pasta de rosii, ulei.

Mod de preparare: Se curata carnea de pielite si se spala bine. Se sterge apoi cu un stergar curat, se condimenteaza si se pune la rumenit. Cand e gata rumenita, se scoate si se lasa deoparte intr-un vas acoperit. Se pregateste apoi sosul din zahar caramelizat in grasime, amestecat cu legumele taiate rondele si ceapa taiata. Se lasa toat amestecul sa se caleasca si se ingroasa apoi sosul respectiv cu faina amestecata cu vinul, pasta de rosii, piperul, foaia de dafin si aproximativ 1 l de apa. Cand sosul a mai scazut se adauga carnea si se mai lasa la foc mic circa 2 ore, completandu-se sosul la nevoie cu apa. Cand mancarea e gata, se feliaza pulpa si se serveste impreuna cu crochete de cartofi stropindu-le din belsug cu sosul de legume.

Pofta buna!

 

 

photo: foodstory.stirileprotv.ro

sos-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail