Pulpa de vita cu sos picant

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 800 g pulpa de vita, 200 ml bulion, 20 g faina, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, 1 lingurita de otet, sare, piper, ulei.

Mod de preparare: Se curata carnea de pielite, se spala bine si se taie felii. Se bat subtire, se condimenteaza si se prajesc in ulei incins, intorcandu-se pe ambele fete. Se acopera apoi cu un capac si se lasa sa se inabuse. Cand e gata, se scoate carnea si se lasa intr-un alt vas. In grasimea ramasa se caleste ceapa taiata marunt si apoi se adauga faina, bulionul si foaia de dafin. Se adauga si piper, o lingurita de otet si se completeaza cu apa. La final, cand sosul incepe sa scada, se adauga feliile de carne in sos si se lasa pana se inmoaie. Se serveste cu pilaf de orez si se poate orna pregatind un platou cu orez, deasupra caruia se asaza feliile de carne, iar la final se toarna sosul strecurat in prealabil printr-o sita mai mare.

Pofta buna!

 

 

photo: femeilor.ro

vita-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail