Pulpa rulata cu slanina afumata

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 8 felii de pulpa de vita/porc/ piept de pui, 8 felii subtiri de slanina afumata, 1 ceapa, 100 ml smantana, 2 rosii, 1 ardei gras, sare, piper, boia, ulei.

Mod de preparare: Se curata carnea de eventuale pielite, se spala bine si se bate. Se asaza apoi cate o felie de slanina pe fiecare bucata de carne, se condimenteaza si apoi se ruleaza, fixandu-le cu cate o scobitoare. Se curata apoi ceapa, se taie marunt si se pune la calit intr-o  craticioara impreuna cu rulourile. Se adauga un varf de cutit de boia, se adauga rosiile si ardeiul tocate si se inabusa cu putina apa. Se lasa la fiert pana se inmoaie carnea, apoi se inlatura scobitorile si se definitiveaza cu smantana turnata treptat. Se amesteca si se lasa sa mai dea intr-un clocot. Se serveste cu pilaf de orez.

Pofta buna!

 

 

photo: bucatarietraditionala.ro

Rulada-de-slanina-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail