Pulpe si aripioare pui cu orez

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

  

Ingrediente:

 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii, o jumatate varza alba mica, 2 morcovi mari, 400 gr pulpe si aripioare de pui, sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Mod de preparare:

Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti, se lasa foarte putin pana devin aurii amestecand continuu . Se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu, sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid. Apoi, se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia(5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nervuri (fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.

Separat, carnea spalata, uscata cu un servet si sarate dupa gust, se pune la prajit in ulei incins. Se rumeneste la foc potrivit pe ambele parti. Se servesc impreuna ornate cu rosie, salata, verdeata tocata si lamaie.

Pofta buna !

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail