Punci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

1 portocala, 1 lamie, 200 g zahar cubi, 1 l ceai slab, 1 1/2 dl rom, 1 1/2 dl rachiu

Mod de preparare:

Se spala si se stegr cu o carpa moale o portocala zemoasa, cu coaja subtire si o lamaie rumoasa. Se freaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala si de lamaie , pana ramane doar partea alba, Se pune zaharul intr-o oala curata, intrebuintata numai la fiert apa. Deasupra se toarna zeama portocalei si a lamaiei si 1 l de ceai slab, fierbinte. Se adauga romul si rachiul. Se pune oala pe foc amestecand ca sa se topeasca zaharul, si se tine pana se infierbanta, fara sa fiarba. Se toarna punciul direct in pahare sau se cu totul intr-un vas special pt punci

#

punch-92x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail