Rinichi de porc in sos de legume

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
500 g rinichi de porc, 500 g rosii,
2 cepe, 2 ardei grasi, 1 morcov, ulei de floarea-soarelui, 1 pahar cu vin rosu,
sare, piper, piper verde boabe, 1 legatura de patrunjel, telina.

Mod
de preparare:
Se pregatesc mai intai
legumele: se curata cepele, se spala, se toaca marunt si se pun pe o farfurie.
Ardeii se curata de seminte, se taie cubulete si se pun pe o farfurie. Morcovul si telina
se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pune
ulei la incins intr-o tigaie, se adauga cepele, morcovul, telina si ardeii si se calesc
zece minute. Se pun apoi rosiile tocate, se condimenteaza cu sare, piper si se
fierb. Se incinge ulei in alta tigaie, se pune la prajit rinichiul taiat felii,
se lasa sa se prajeasca si la final se adauga paharul cu vin si boabele de
piper. Se scot feliile de rinichi din tigaie si se pun pe o farfurie. Se
servesc impreuna cu sosul de rosii, presarate cu patrunjel spalat si tocat.

Pofta buna!

 

 

 

photo: despremancare.ro

rinichi-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail