Rizoto cu dovlecei si ciuperci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#Ingrediente: 1 ½ cani de orez, 3 ½ cani de concentrat de legume, 50 gr unt, 175 ml vin alb, 250 ciuperci, 100 gr mazare, 50 gr parmezan, 350 gr dovlecel, 1 ceapa, 1 lamaie, 2 lingurite de cimbru, 2 linguri de smantana, sare, piper, ulei.

Mod de preparare: Se topeste untul intr-o cratita, se rumeneste putin ceapa taiata marunt, se amesteca si la sfarsit se adauga orezul si se toarna peste el concentratul de legume. Dupa ce ati pus orezul si concentratul nu mai amestecati deloc, altfel va trebui supravegheat si amestecat continuu orezul! Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 – 20 minute. Intre timp se taie ciupercile in sferturi, se curata si se taie felii si sferturi dovleceii, se pregateste mazarea (se poate folosi si mazare congelata). Se amesteca toate aceste ingrediente cu coaja si sucul de la lamaie, se toarna totul peste orez, incheiind cu vinul. Se amesteca de data aceasta totul, se condimenteaza si se lasa la fiert la foc mic timp de aproximativ 10 minute de data acesta supraveghind indeaproape orezul. Se presara cimbru deasupra, se adauga smantana si se presara si parmezanul ras.

Pofta buna!

 

 

photo: reteteculinare.ro

11-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail