Rozete spritate

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 275 gr faina, 100 gr zahar, 175 gr unt, 1 lingura esenta de rom, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit de scortisoara, ΒΌ lingurita de praf de copt, 150 gr ciocolata de casa.

Mod de preparare: Untul se freaca bine de tot cu zaharul, zaharul vanilat, oul, esenta de rom si scortisoara. Se adauga treptat faina in care s-au presarat atat praful de copt, cat si sarea. Aluatul obtinut se pune intr-o punga – cornet cu forma de stea in varf. Pe o tava pe care in prealabil s-a pus hartie cerata se spriteaza doua randuri de rozete care se tin la cuptor aproximativ 10 -15 minute. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit. Ciocolata de casa se topeste in bain – marie si apoi fursecurile se inmoaie in ciocolata topita, lasand apoi aceasta “glazura” sa se intareasca.

Pofta buna!

 

 

photo: sultan.ro

27-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail