Rulada cu ciuperci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: pentru baza: 500 ml lapte, 80 g faina, 50 g unt, 3
oua, sare; pentru umplutura: 350 g ciuperci, 100 ml smantana, 50 g cascaval, 50
g unt, 1 lingura de faina, 1 cescuta de lapte.

Mod de preparare: Se face un sos alb din lapte, unt si faina, iar dupa
ce acesta se raceste se incorporeaza treptat galbenusurile si albusurile batute
spuma. Se toarna totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la
cuptor timp de aproximativ 15 minute. Intre timp se curata ciupercile, se taie
feliute, se condimenteaza si se calesc in unt. Se lasa sa fiarba pana ce scade
apa lasata de ele, apoi se ingroasa cu faina si lapte, amestecand continuu pana
ce se ingroasa. La final se ia de pe foc si se amesteca cu smantana. Baza
ruladei se scoate de la cuptor si se intinde pe un servet umed. Se intinde
compozitia prezentata anterior si apoi se ruleaza. Se stropeste rulada cu unt
topit si se definitiveaza cu o ploaie de cascaval ras.

Pofta buna!

 

 

 

photo: culinar.bzi.ro

Rulada_cu_ciuperci_si_cascaval-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail