Rulada de conopida

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: pentru baza: 500 ml lapte, 80 g faina, 50 g unt, 3
oua, sare; pentru umplutura: 500 g conopida, 100 ml smantana, 50 g jambon, 30 g
cascaval, sare, piper.

Mod de preparare: Se face un sos alb din lapte, unt si faina, iar dupa
ce acesta se raceste se incorporeaza treptat galbenusurile si albusurile batute
spuma. Se toarna totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la
cuptor timp de aproximativ 15 minute. Intre timp se curata conopida, se desface
in buchetele si se pune la fiert in apa sarata. Jambonul se toaca marunt si se
amesteca cu o lingura de smantana, se condimenteaza si in final se amesteca cu
conopida fiarta. Cand baza e gata, se scoate de la cuptor si se intinde pe un
servet umed. Se intinde pe ea tot amestecul de conopida si jambon si se ruleaza
apoi stropind-o cu unt topit si cascaval ras.

Pofta buna!

 

 

photo: carteameadebucate.weebly.com

rulada1-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail