Rulada de curcan cu prune

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Rulada

Ingrediente: 1 kg piept de curcan (pregatit pentru rulada), 200 gr prune uscate, 2 cepe, 1 ou, 1 lingurita de mustar, otet de fructe, 1 catel de usturoi, 1-2 fire de lamaita, pesmet, ulei, 125 ml vin rosu sec, 150 gr smantana, sare, piper.

Mod preparare: Prunele se inmoaie timp de cateva ore in apa calda. Carnea se condimenteaza si se unge cu mustar amestecat cu otet. Prunele se scot din apa, se scurg si apoi se taie marunt. Se taie lamaita, se amesteca cu fructele, ceapa, usturoiul, pesmetul si oul creandu-se o pasta care se intinde pe partea de carne unsa cu mustar. Se ruleaza usor si apoi se leaga rulada cu o ata curata. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se frige rulada, intorcand-o pe toate partile pentru a se praji uniform. La sfarsit se asaza intr-o tava unsa cu putin unt, se da la cuptor si dupa aproximativ 10 – 15 minute se scoate, se stropeste cu putina apa cu vegeta si se lasa din nou inca vreo 15 – 20 de minute. La sfarsit se muta carnea in alt vas si sosul lasat in tava, se amesteca cu smantana si vinul rosu pentru a forma un sos mai consistent care se serveste la masa peste rulada.

Pofta buna!

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail