Rulada piept pui

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

  

Ingredieante:

500 gr.piept de pui; 3 oua (1 ou crud si doua fierte); 200 gr.pesmet; 3-4 catei de usturoi; 200 gr. ceapa; 4 linguri de faina; sare ,piper, dupa gust; 1 plic gelatina ( 10 gr.); 500 gr.samantana (20%); 4 linguri de ulei sau 50 gr.unt

Mod de preparare:

Pieptul de pui se toaca impreuna cu ceapa. Se adauga pesmetul usturoiul pisat impreuna cu sarea si piperul, apoi oul crud. Oaule fierte se taie in sferturi. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt care se unge cu o parte din grasime. Se adauga jumate din compoziite si se aranjeaza sferturile de oua. Restul de compozitie se rastorna peste cealalta jumatate cu grija pentru a nu deranja sferturile de oua. Se netezeste si se unge cu grasime. Se da la cuptor la foc moderat pentru 1 ora.
Se scoate din cuptor si apoi, atunci cand rulada s-a mai racit, din tava. Se da la rece pana a doua zi.
Gelatina se pregateste conform indicatiilor de pe ambalaj. Calduta, se amesteca cu smantana. Se da la rece, urmarindu-se din cand in cand sa nu se inchege prea tare. Trebuie sa fie de consistenta unei smantani potrivit de groase.
Se tapeteaza cu smantana intarita cu gelatina, ajutandu-ne fie de un cutit, fie de un sprit.Se serveste taiata felii groase de 3-4 centimetri, cu cartofi prajiti taiati felii mari si ornat cu felii de castraveciori, gogosari, etc.  

 Pofta buna !

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail